Hulla részegen ült a volán mögé
2015. március 05. írta: Despota

Hulla részegen ült a volán mögé

1246368161947381528danger_drunken_people-jhelebrant_svg_hi.png

Sziasztok!

Érdekes történet szemtanúja voltam hétfő délután. Kollégákkal a munkaidő letelte után beugrottunk a közeli kis kocsmába ledönteni egy kávét. Mindig itt szoktuk ezt a szertartást elvégezni, már hagyomány. Lakótelep kellős közepe, a söröző mellett van egy kis bolt és egy zöldséges is. No meg egy parkoló, ahova a kocsinkat szoktuk lerakni reggel és innen megyünk haza. A pultnál ült egy faszi, aki már nem volt igazán szomjas, majdhogynem lefordult a bárszékről, ráadásul emelt hangon mondta a magáét a pultos hölgynek. Eddig semmi szokatlan, kocsmában megesik elég gyakran.

Mi ittuk a kávénkat, megbeszéltük a munkahelyi dolgokat, de egyre kevésbé tudtunk figyelni, mert a hapsi egyre jobban osztotta az észt. Kiderült, hogy a kisboltba hozott árut, majd itt ragadt a kocsmában hosszú órákra és felöntött a garatra. Óhatatlanul őt figyeltük, pedig nem akartuk. Kb. 10 percet magyarázott még, majd megpróbált elindulni, mi is épp indulófélben voltunk, de ki akartuk várni, mi fog történni. Kissé kacsázva elindult a pasi kifelé, majd a parkoló irányába vette az irányt. És természetesen beült egy Transporterbe és szépen kikanyarodott a parkolóból, majd útjára indult.

vw_transporter_2_5tdi_2002.jpg

Már az is döbbenetes látvány volt, hogy egyáltalán be tudott szállni (mindent láttunk az ablakból), az meg, hogy el is indult, na, az volt a hab a tortán. Mindannyian elhűlve néztük ezt a szürreális jelenetet, majd hosszas eszmecserébe kezdtünk az „ilyen” sofőrökről, meg, hogy kinek milyen hasonló tapasztalatai voltak. Abban mindannyian egyetértettünk, hogy a mélyen tisztelt rendőrség, akik nem átallnak éjjel 2-kor is a legeldugottabb utakon is ellenőrzéseket eszközölni, miért nem képesek a kocsmák és vendéglátóhelyeket kicsit jobban szemrevételezni. Kapásból ebben a parkolóban, amelyben ugye mi is lerakjuk a kocsikat vagy 15 autó állt és nem ez az egyetlen faszi, aki nem kávézás céljából áll meg és tér be a kocsmába. Ráadásul egy rakat ilyen helyről tudok, de rendőrrel valahogy ezeken a helyeken még sosem találkoztam.

Néha úgy érzem, a rendőr csak azért van, hogy a szabályosan közlekedőket vegzálja, az efféléket pedig szabadon hagyja garázdálkodni.

Zsolt

Összetörték a kocsidat? Megbüntettek ok nélkül? Leszorítottak, vagy nem adták meg az elsőbbséget? Van egy autós sztorid? Írd meg nekünk a tempolevel@gmail.com címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://tempo.blog.hu/api/trackback/id/tr787242385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.03.05. 20:42:09

Ezt valahol megértem, hiszen nme ülhet minden kocsmában egy rendőr.

De hogy hol van lomtalanításkor na azt már nem. Ismert az időpont, ismert a terület, bőven van mit ellenőrizni, de ekkor még onnan is eltűnnek, ami a törzshelyük.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.05. 21:12:56

ilyenkor felveszed a telefonodat es bejelnted a rendorsegnek xxxyyy rendsazmu x tipusu kocsi x helyen reszeg soforrel kozlekedik
tudod te hany kocsma van magyarorszagon?

M_R 2015.03.05. 22:24:02

@hagyma: Fura elképzeléseid vannak a magyar rend(?)őr(?)ségről.

Egy ilyen telefon után maximum azt éred el, hogy hajnalban megjelenik egy rendőrautó a házadnál és a felriadó szomszédok szeme láttára a "meseautóval" bevisznek a kapitányságra vallomástételre...

Pár éve szüleim arra ébredtek hogy furcsa zajok vannak a ház előtt: kinézve látták hogy pár suhanc éppen egy autót tör fel.. Telefon a rendőrségre.. "Magáé a kocsi?"- "Nem" - "Akkor mit foglalkozik vele!" - és lecsapták...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.05. 22:46:01

@M_R: hat nem elek otthyom 15 eve, nem tudom
itt ha ilyen bejelentest tennek, kb 4 rendorauto meg ket tuzolto rohanna ki
dehat otthon is van rendor, rendorauto. jaror. de akkor minek?
süti beállítások módosítása